Anasayfa HaberlerDuble Yol Toplantısı Soma'da Yapıldı

Duble Yol Toplantısı Soma'da Yapıldı

22.Dönem T.B.M.M. Başkanı Bülent Arınç başta olmak üzere,AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, Kırkağaç Kaymakamı Aykut Pekmez, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar,Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Karayolları İzmir 2.Bölge Müdürü Erol Altun, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, SEAŞ Genel Müdürü Halil Çıtak, E.L.İ. Müessesesi Müdürü Hakkı Duran ve AK Parti Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız toplantıya katıldı.

Bergama-Akhisar karayolunun son durumunun ele alındığı toplantı Nakliyeciler Koopertifi’nin evsahipliğinde Soma’da yapıldı.Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mehmet Öklü, birçok kazalara sebep olan özellikle Kınıktan Akhisar ayrımına kadar olan yolun yapımına çok ihtiyaç olduğunu belirterek 2007 Ocak ayından bu yana çok ilerleme kaydettiklerini ve Avdan çıkışı Soma girişine kadar yolun asfalta hazır hale geldiğini ifade etti. Karayolları İzmir 2.Bölge Müdürü Erol Altun ise Manisa’da 17 ayrı proje ile 1000 km.lik bir yol üzerinde çalışıyoruz diyerek yapılan işler hakkında bilgiler verdi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise, 2 ay önce Manisa’da göreve başladığımda karşıma çıkan ilk sorun yol sorunuydu. Bu yolun tamamlanması için ne gerekiyorsa yapılacaktır, dedi. 22.Dönem T.B.M.M. Başkanı Bülent Arınç ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi. Manisa’daki yollarımız için 50 trilyon liralık ödenek çıkardık. Hükümete gelirken 15 bin km.lik bölünmüş yol yapacağımızı söylediğimizde çoğu kimse bize inanmadı.Bu çok iddialı bir hedefti ve bu hedefimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Bunları Türkiye olarak biz başardık,sadece hükümete mal etmiyorum. Müteahhitlerimiz şimdi hükümete güveniyor,özveriyle işlerini yapıyor, dedi. Arazi sahiplerine de seslenen Bülent Arınç; Valimiz, Kaymakamlarımız sizlerden ricası olursa onları kırmayın, haklarınızı bilin ama fedakarlıktan da kaçınmayın, bu yollar yapıldığın da Soma bir kat daha büyüyecektir, dedi. Konuşmaların ardından protokol mensupları yolun Cenkyeri bölümünü ve Boğaz daki çalışmaları inceledi.