Anasayfa HaberlerDoğanın Pilini Bitirmeden,Çok Toplayan Kazanacak

Doğanın Pilini Bitirmeden,Çok Toplayan Kazanacak

31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01.01.2005 tarihinde yürürlüğe giren “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” kapsamında,Soma da start verilen atık pil toplama kampanyası çalışmaları devam ediyor. 2007 yılından bu yana ilçemizde  devam eden atık pillerin çevreye olan zararları konusunda bilinçlenme ve olası zararlarını minimize etme,çevre bilinci yaklaşımıyla bu yıl il bazında TAP tarafından düzenlenen ‘Okullar arası Atık Pil Toplama Kampanyası” hakkında ilçemizde kampanyaya dahil olan 35 adet okulun proje sorumluları-odak kişileri olan yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla Soma Belediyesinde gerçekleştirilen toplantılar sonucunda okulların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda gerekli olan, atık piller hakkında bilgileri içeren afiş ,broşür,cd,film,atık pil kumbarası gibi materyallerin teslim edilmesinden sonra,konuya duyarlı ilçemiz Soma Linyit Anadolu Lisesi yöneticileri ve kampanya okul sorumlusu Biyoloji Öğretmeni Melek BAYSAL tarafından talep edilen atık piller ve zararları konulu eğitim öğrencilerin katılımıyla Soma Linyit Anadolu Lisesi  spor salonunda yapıldı.
               Eğitim ve bilgilendirme toplantısında öğrencilere Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından slayt eşliğinde görsel sunumla atık piller ve zararları konusu anlatılarak öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
             Eğitimi gerçekleştiren Belediye personeli tarafından yapılan açıklamalarda “Gerek yönetmeliğin verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde, gerekse de çevreye duyarlı bir Belediye olmanın yüklemiş olduğu sorumluluklarla, büyük bir çevre sorunu için küçük bir katkı diyerek, öğrencilerden kampanyaya ilgi gösterilmesi istendi.
            İlçemizdeki öğrencilere; atık pillerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar, Pillerin suya, toprağa,ateşe ve çöplere rastgele atıldığında, içinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun gibi ağır metallerin doğaya karışarak, bu zehirli maddelerin solunum,içme suyu ve besin zinciri yoluyla canlılara ulaşarak insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği  ile Öğrencilerimize atık pil toplama faaliyetiyle çevreyi koruma,sürdürülebilir çevre bilincini kazandırma,gelecek kuşakların varisi çocuklarımızın ilerleyen yıllarda daha yaşanabilir bir çevreye kavuşmaları için bu çalışmaların yapıldığı belirterek,
            Soma Kaymakamlığının destekleriyle, Soma Belediyesi, İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliği ile düzenlenen bu kampanya 30 Nisan 2011 tarihine kadar devam edecektir. Yarışmada toplama miktarları kilogram bazında okul öğrenci sayısına göre dikkate alınacaktır. ”denildi.

12.01.2011