Anasayfa HaberlerDarkalenin Ünü Bursa'dan Duyuldu

Darkalenin Ünü Bursa'dan Duyuldu

Bursa Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Ana Bilim dalı öğretim görevlileri ve 95 öğrencisi ile Bursa Tarihi Kentler Birliği sunumun da, Darkale Köyü Yenileme Projesinin çalışmalarını ulusal basından ve internet ortamından duyup, çalışmalar hakkında bilgi almak ve köyü ziyaret ettiler.

Gelen kafileye bilgi vermek ve çalışmaları anlatmak üzere; Belediye Meclis Üyesi Şule DOĞAN, Belediyemiz Mimarı Nesrin ÇIRAK, Belediyemiz Yük. Ziraat Müh. İlknur GÜNAL ve Soma Ticaret ve  Sanayi Odası Yönetim kurulu üyesi Sevil ÖNOL eşlik etti.

Yapılan ziyarette, Belediyemizin destekli sivil inisiyatifin çalışmalarını yerinde incelenmesi ve yapılan çalışmalardaki aşamalardan bahsedilmiştir. Projede önemle üzerine de durulan  Soma ve Darkale’nin tarihsel geçmişinin  üniversitelerle  ortaklaşa  yürütülen  çalışmalarla belgelenmesi olduğu, sivil inisiyatifin  çalışmalarını sevkle yürüttüğü anlatıldı. Şuan koruma planının anıtlar kurulunda onay beklediği, tüm kurumların destek verdiğini, bu  projenin Türkiye de ses getirecek bir noktaya gitmekte olduğu belirtildi. Ve ileride ortak çalışmalar için temenniler de bulundular.