Anasayfa HaberlerDarkale köyünde alınan ev için restorasyon çalışmaları başladı

Darkale köyünde alınan ev için restorasyon çalışmaları başladı

Soma Belediyesi tarafından alınan evlerin restorasyonu için çalışmalar yapılmaya başlandı. Karamanlı Mahallesi 9 oluk civarında bulunan Kemahlı’nın evi diye tabir edilen ev ile Soma Belediyesi tarafından Darkale köyünde alınan ev için çalış

malar başladı. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ergene ‘ Soma Belediyesi şehir merkezinde bulunan Kemahlının evi olarak bilinen geniş avlulu ev ile Darkale köyünden Belediye olarak aldığımız 2 ev için restorasyon çalışmalarına başladık. 45.468 TL bedel ile belirlediğimiz evler 90 gün içinde bitirilecek. İhale edildi kuruldan onaylandıktan sonra restorasyon çalışmaları yapılacak. Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kurulu tarafından koruma alanı içinde bulunuyor. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında müze olarak kullanmayı düşünüyoruz. Etnografya müzesi olabilir yada içeride bulunan avlusuna masalar koyulabilir. Soma’ya özgü el işleri sergilenebilir. Amacımız değişik bir yer olmasıdır. Kemahlı’nın evi diye tabir edilen yerin özgün bir mimarisi var. Çok değişik oyma işler yapılmış. Bunlara zarar verilmeden restorasyonunun yapılacağını tahmin ediyorum. Somalılar içi değişik bir yer olacak. Ayrıca Soma dışından gelenler içinde farklı bir ortam olacak. İhaleden sonra kurul onayladı mı 90 gün içinde bitirilecek.’dedi.