Anasayfa HaberlerDarkale Köylülerine Eko Turizm Anlatıldı

Darkale Köylülerine Eko Turizm Anlatıldı

Manisa Valiliği Marka danışmanı Yardımcı Doç. Dr. Metin Çelik ve Eko Turizm Uzmanı Emine Yüksel tarafından Belediye Başkanımız Hasan ERGENE, Turgutalp belediye Başkanı Ali TULUP, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Raif DİKMEOĞLU, Belediye Meclis Üyesi Şule DOĞAN, Darkale köyü yenileme projesi ekibi ve Darkale halkına Eko turizm hakkında bilgiler verildi. Darkale köyüne Muhtar Mustafa GÜVEN’in kullandığı traktörle birlikte çıkan katılımcılar değişik bir gün geçirdiler.

Yardımcı Doç. Dr. Metin Çelik ‘ Eko turizm, kırsal ve tarımsal bir ortamda, modern ancak bir o kadar da geleneksel, alternatif bir turizm şekli. Eko turizmi tercih eden turistler o yörenin tarihi dokusunu, kültürünü ve doğa güzelliklerinin yanında organik yolla üretilen yöreye has ürünleri de talep ediyor. Turistleri, çiftliklerde, ev pansiyonlarında ağırlayarak, doğayla içiçe olabilmelerini sağlamak ve özledikleri etkinlikleri onlara yaşatmak. Gözleme pişirmek, reçel yapmak, el işi öğrenmek, eşeğe veya ata binmek, ormanda gezinmek gibi. Yerel el sanatı ve zanaatların yok olmasını engellemek, geleneklerin devam etmesini sağlamak ve ekonomik şartları iyileştirerek, nüfusumuzu köylerimizde tutmak istiyoruz. Bu proje çevreyi koruyan ve yerel halkın durumunu iyileştirmeyi amaçlayan bir proje.'’ dedi.

Proje hakkında katılanlara ayrıntılı bilgiler veren Çelik ‘Darkale köyüne geldiğimizde çok şaşırdım. Şule hanım burası hakkında bize bilgiler verdiğinde ise nasıl 2 seneden beri bir çalışma yapılırda ben bundan haberdar olmam dedim. Projeyi çok beğendim. Burayı farklı bir boyu ile de geliştirmek istiyoruz. Manisa’nın tanıtılmasında yardımcı olacak köyler arasında Darkale köyümüzde girdi.’dedi. Proje çerçevesinde Darkale’de neler yapılacağı konuları görüşüldü. Proje ekibi ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Yöresel kıyafetlerle birlikte kına gecesi, yöresel yemeklerin sunumu ile birlikte program sona erdi.