Anasayfa HaberlerÇevreci okul ve esnafa Belediyeden ödül

Çevreci okul ve esnafa Belediyeden ödül

Soma Belediyesi Çevre duyarlılığı gösteren ve başarılı olan okullar ile esnafa teşekkür belgesi ve hediyeler verdi. Atık pil toplamada başarılı olan 13 Eylül İlköğretim Okulu, Sabri Balcı İlköğretim okuluna ve Cam şişe toplamada rekor kıran kıraathane sahibi Bahri Kuru'ya teşekkür belgesi vererek ödüllendirdi. Soma belediye Başkanı Hasan Ergene ödül töreninde yaptığı konuşmada; 'Soma Belediyesi ile TAP konsorsiyumu ile oluşturulan ortaklık modelinde başlatılan atık pillerin toplanması ve bertarafı projesi dâhilinde 22 ŞUBAT 2007de İlçemiz Okullarına teslim edilen atık pil kumbaralarını ilk dolduran Kurtuluş İlköğretim Okulundan sonra,15.03.2007 tarihinde 33 kg ile dolduran ikinci okul 13 Eylül ilköğretim okulu, 09.04.2007 tarihinde 37 kg ile Sabri Balcı İlköğretim Okulu üçüncü okul olmuştur. Toplanan Atık piller Belediyemiz tarafından belirtilen tarihlerde teslim alınmıştır. Bu tarihe kadar toplanan atık pil miktarı yaklaşık 100 kg civarındadır.
     Atık pil toplayan okullar konuya göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı, Belediyemiz tarafından çevre teşekkür belgesi ve çeşitli ödüller ile onurlandırılmıştır.
    İlçemizde 2006 yılının Kasım ayında başlayan cam şişelerin kaynakta toplanıp geri dönüşümünün sağlanması amacıyla 4 ay gibi kısa bir dönemde halkımızın duyarlılığı ile toplam yaklaşık 17,5 ton cam şişe toplanmıştır.
Bu konuda ilçemizde Kurtuluş Mahallesi Fatih Caddesinde kahvehane işletmeciliği yapan Sayın Bahri Kuru gayretli çalışmaları ve çevre bilinci duyarlılığı ile 4 periyotta teslim edilen cam şişe kumbarasının temiz ve sürekli bir şekilde dolumunu sağladığından dolayı Belediyemizce Çevre Teşekkür Sertifikası verildi.
    Doğaya insanı hayrete düşürecek müthiş bir denge konmuştur. Tüm canlı ve cansızlar varlıklar buna uyarken maalesef sadece insanlar bu dengeyi bozmaktadır. Tabiattaki dengenin en önemli kurallarından birisi de geri dönüşümdür. Her varlık hem asli görevini yerine getirirken hem de yok olurken başka bir sisteme faydalı olacak bir şekilde geri dönüşüme katkıda bulunmaktadır. İnsanoğlu bu dengeyi bozunca ister istemez felaketler kaçınılmaz olmuş ve önlemler alınmak zorunda kalınmıştır. Gelecekte insanlığı bekleyen sorunlardan biri atıklar, diğeri ise temiz su olacaktır.
    Sağlıklı yaşanabilir kent olma yolunda, şehrimizin ve dünyamızın ileriki yıllarda çevre felaketleri açısından geri dönülemez bir noktaya gelinmesini engelleme adına;
    İlçemizde çevrenin korunması, iyileştirilmesi, temizlenmesi, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla atık pillerin ve cam şişelerin toplanması projesi etkinliğinde su ve toprak kirliğinin önlenmesi ve eğitimi konusunda göstermiş olduğu gayret ve katkılardan dolayı,
    İlçemiz esnaflarından Bahri Kuruya, İlçemiz 13 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Sayın Necdet Akbuluta, Sabri Balcı İlköğretim Okulu Müdürü Sayın Uğur Aygüne, Okul idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine okullarında yapmış oldukları eğitim ve çevre çalışmalarından dolayı kutlar ve teşekkürlerimizi sunarım' dedi.