Anasayfa HaberlerÇevreci bayanlara davet Bitkisel atık yağını getir,fileni götür

Çevreci bayanlara davet Bitkisel atık yağını getir,fileni götür

Soma Belediyesi, ilçe merkezinde oluşan bitkisel atık yağları toplamak amacıyla yeni bir etkinlik düzenliyor. Kampanya çerçevesinde ev hanımlarının desteğiyle ilçe halkımız hanelerinden daha çok destek toplayabilmek,çevre bilincini kazandırmak ve yaygınlaştırma amaçlarıyla, bitkisel atık yağ getirenlere Çarşamba Pazar yerinde çevreci pazar fileleri ve bez torba dağıtılacak.

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce, 2008 yılından bu yana ilçemizde bulunan potansiyel atık yağ üreticisi işletmelere atık yağ toplama bidonları bırakıldığını,ayrıca hanelerde bu işin mutfak çalışmasını yapan özverili çevre dostu  bayanlardan destek beklediklerini ve 1 lt de olsa bitkisel atık yağlarını pet şişe veya kavanozlarda biriktirerek getirmelerini veya haftanın her günü sokaklarında katı atık toplayan temizlik araçlarına teslim ederek evsel atıklarla karıştırılmaması ve kanalizasyon sistemine dökülmemesi gerektiği belirtildi. Atık yağ bidonlarında biriktirilen yağlar lisanslı firmalar tarafından toplanıyor ve sistem kontrol edilerek çevrenin korunmasına ve ekonomiye katkıda bulunuluyor.

Yapılan bu aktivitelerle hem halkı bilgilendirmek hem de kullanılmış atık yağları toplamak amacıyla düzenlenen kampanyalar sayesinde temiz bir çevre için bir adım daha atılmış oluyor.İlk kampanya günü İlçemiz Çarşamba Pazarında 21.Aralık.2011 tarihinde gerçekleştirilecek.Kullanılmış bitkisel atık yağ getiren vatandaşlara, file, bez çanta verilecek olup bilgilendirme amaçlı broşür dağıtılarak, düzenlenen bu etkinlikle atık yağ konusunda vatandaşların daha da bilinçlendirilmesi sağlanması düşünülüyor.

Su ve topraklarımızın kirletilmeyerek doğal kaynaklarımızın korunması,halkımızın çevreyi koruma bilincini arttırmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Soma bırakmak adına yapmayı planladığımız bu etkinliğe katılarak hep birlikte çevremizi korumaya destek olalım.Temiz bir çevre için toplumun tüm bireyleriyle mücadele verilmesi gerekliliğine inanarak, Katkı sağlayan halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.