Anasayfa HaberlerBu Şehir de Temizlik Var..

Bu Şehir de Temizlik Var..

Belediye Başkanı Hasan ERGENE yaptığı yazılı basın açıklamasında;

SOMA da Çöp Kamyonları Çiçek Gibi,

Belediye temizlik araçlarına yeni dizayn yapılarak, temizlik araç filosu estetik görüntüye kavuştu, çöp araçları çiçek açtı. SOMA’DA temizlik işlerinde çalışan sıkıştırmalı tüm çöp araçları giydirilerek, estetik ve şehir temizliğini teşvik eden bir görünüme kavuşturuldu. Soma Belediyesi’nin temizlik konusunda başlattığı ve başarılı bir şekilde devam ettirdiği çalışmalar Soma’ya yeni bir çehre kazandırdı. Bu konuda bir yeniliğe daha imza attı. Özel sektörün temizlik işlerinde çalışan araçlar, Asma Temizlik firması tarafından temizlik araç makine parkında bulunan tüm temizlik araçlarına renkli çiçekler ve özlü çevre, temizlik sloganlarıyla donatılarak yeni bir görünüme kavuşturuldu.

Şehrin daha estetik olması ve yaşanılabilir bir şehir olarak devam etmesi için çabalarını sürdüren Belediye Başkanlığı, bunun için çalışmalarını farklı alanlarda devam ediyor.

Temizlik konusunda büyük mesafeler alan belediyemiz, şimdi de çöp toplamada görev yapan sıkıştırmalı kamyonlara değişik canlı çiçek figürlerinin yer aldığı resimler giydirdi. Büyük bir özenle hazırlanan ve tasarlanan araç giydirme sonrası, araçların şehirde şehir temizliği faaliyetlerin de büyük ilgi gördüğü gözlendi. Temizlikte yer alan tüm araçların bu yöntemle giydirilmesi ile temizliğe daha dikkat edilmesi konusunun işlenerek, çevre duyarlılığı ve temizlik konusunda halkımıza mesajlar verilmesi yanında, İlçemiz de çevre bilincinin oluşumuna dolaylı ve görsel olarak katkıda bulunmayı, ayrıca bu yolla temizliğe daha dikkat edilmesi, gerekli önem verilmesi ve özen gösterilmesini amaçlıyoruz.

Çöp araçlarında çiçek, geri dönüşüm, çevre resimleri ve tabiatı en güzel şekilde anlatan desenlere yer verildi. Ayrıca temizliğe daha çok önem verilmesi hususunu anlatan sözlerin de yer aldığı çöp kamyonlarının yeni hali çevre dostu, duyarlı halkımız tarafından oldukça beğenildi. Çiçek gibi bir Soma yapmak için hep birlikte, el ele çalışacağız.