Anasayfa HaberlerBölge Isıtma Sistemi için Çalışmalar Başladı

Bölge Isıtma Sistemi için Çalışmalar Başladı

Somalıların heyecanla beklediği Bölge Isıtma Sistemi için santralde dönüşüm çalışmaları başladı. SEAŞın ısı dönüşüm sistemi ihalesini yapmasının ardından ISIMEK isimli firma SEAŞta ısı dönüşüm işlemlerine başladı. Firma sorumlusu Sinan Aksu 7 aya kadar dönüşüm işlemlerini tamamlayarak ısıyı Soma Belediyesine teslim edeceklerini ifade etti.

SEAŞ Soma Elektrik Üretim A.Ş. ile Soma Belediyesi tarafından ortaklaşa imzalanan protokol çerçevesinde uygulanacak olan Atık ısıların değerlendirilmesi projesinin ilk ayağı başladı. SEAŞ tarafından yürütülecek olan ilk etapta Isımek firması tarafından kurulacak sistem ile SEAŞ’ın içinde Buhar enerjisinin kızgın suya çevrilmesi sağlanacak.

Proje hakkında bilgi veren Isımek Makine kazan İnş. San. Ve Tic. Ltd.Şti. Makine Mühendisi Sinan Aksu ‘ İhaleyi 4.650 bin TL ile %20 kırım ile alarak sözleşmemizi 13 Eylül’de imzaladık. Burada 8 aylık bir çalışma yapacağız. 16 Eylül’de yer teslimini yaptığımız için 1 aylık bir süremizi tamamladık. Bu sürede malzemelerimizin siparişlerini verdik. Şantiyemizi kurarak montaj çalışmalarımıza başladık. Ekipmanlarımız yurt dışından geleceği için uzun bir zaman alabilecek. 22 ya da 20 hafta gibi bir sürede malzemelerimizin tamamlanmasını bekliyoruz. Bizler 7. ayda testlerimizi tamamlayıp Soma Belediyesine ısımızı teslim edeceğiz. Bizler bu sürede buhar enerjisinden oluşan sıcaklığı kızgın su seviyesi olan 110 dereceye getirip şehir içinde bina girişlerinde oluşturulacak dönüşümlerle evlere 90 derecelik bir sıcak su vereceğiz. 30 kişilik bir ekibimizin içinden bir kısmı Ankara’daki firmamızdan gelirken diğer çalışma arkadaşlarımızı da Soma’dan seçiyoruz. Bizler burada 8 ayda ısı dönüşümünü tamamlayıp ısınmasını sağlayarak SEAŞ’ın işletme sahasının dışına çıkaracağız. 300 metrelik boru hattı ile santralin yakın bir kısmında Belediyeye teslim edeceğiz. Bundan sonra geri kalan kısım ise Soma Belediyesi tarafından yürütülecek diye biliyorum.’dedi.