Anasayfa HaberlerBelediyemizden Yeni Bir Sağlık Ocağı

Belediyemizden Yeni Bir Sağlık Ocağı

Belediyemiz sağlık alanında yaptığı yatırımların bir yenisini daha tamamladı. Cumhuriyet Mahallesi’nde Ebu Bekir Caminin yanında yapılan 10 nolu sağlık ocağı ve 112 istasyonu tamamlandı. Şubat ayında sağlık ocağına doktor ataması yapılarak uzun zamandan bu yana bekleyen Mahalle halkı da sağlık hizmetine kavuşmuş olacak.

Başkanımız Hasan ERGENE ile Soma Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan sağlık ocağında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanımıx Hasan Ergene, ‘Soma Belediyesi olarak ilçemizde bulunan 8 sağlık ocağının 4’ünü biz yaptık. İnşallah Cumhuriyet Mahallesi halkının istediği sağlık ocağı da tamamlandı ve Şubat ayı itibari ile hizmet vermeye başlayacak. Sağlık ocağımızın arsası vatandaşın bağışı inşaatı, iç dizaynı ve malzemeleri belediyemiz tarafından tamamlandı. Sadece çevre düzenlemeleri ve sağlık tefrişatları yapılacak. Bu sağlık ocağımız binası 2 kısımdan oluşuyor. Aynı zamanda binanın diğer yarısı ayrılarak 112 istasyonunun 2. nöbet yeri olarak hazırlandı. Turgutalp’te Ünlü kent sitesi yakınlarına da en kısa zamanda bir sağlık ocağı yapılacak. Soma Belediyesi her konuda olduğu gibi sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıyor.’dedi.

112’nin 2. İstasyonunun İsmi Vardı Kendisi Yoktu

Soma Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan ise sağlık ocağı ve 112 istasyonunun 2. nöbet yerinin tamamlandığını belirterek ‘112 istasyonumuzun 2.sinin ismi vardı ama kendi binası yoktu. Buranın hizmete geçmesi ile birlikte 112 birimi 2. istasyonuna kavuşmuş olacak. Böylece vakalara daha hızlı bir şekilde ulaşılacak. Soma Belediye Başkanımıza Soma’da yaptığı sağlık hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir Ambulans Daha Şart

Soma’da şu anda 2’si 112’nin biri de Soma Devlet Hastanesi’nin olmak üzere 3 adet ambulans bulunduğunu kaydeden Babacan, “Yeni 112 İstasyonuna bir ambulans daha şart. En kısa zamanda bu istasyonumuza da bir ambulans kazandıracağız.” dedi.