Anasayfa HaberlerBelediyemiz İftar Yemeği

Belediyemiz İftar Yemeği

ELİ sosyal Tesislerinde düzenlenen İftar Yemeğine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdinin yanısıra Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, SEAŞ Genel Müdürü Halil Çıtak, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A.Raif Dikmeoğlu, Sivil Toplum kuruluşları Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş amirlerinin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.
ORUÇ VESİLESİYLE DÜNYANIN DENGESİ DÜZELECEKTİR
Toplumsal dayanışma ve sosyal yardımlaşma duygularımızın doruğa ulaştığı bir ayda bir aradayız. Ramazan ayı için başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cennete ulaşma olarak tarif ederler. İftar sofrasında beraber oluyoruz. Lokmamızı paylaşıyoruz. Elbette lokma bulamayanları da hatırlıyoruz.. Özellikle son günlerde dünya kamuoyunda konuşulan Somaliyi, Kenyayı hatırlıyoruz. Oruç böylesi nefsimizi terbiye eden vücudumuzu ıslah eden ve sadece kendimizi değil dünya insanlığına yönelik düşünceleri ortaya koymamıza vesile oluyor. Bu ay vesilesiyle oruç vesilesiyle inanıyorum ki dünyanın dengesi düzelecektir. Dünyada adaletin gerçekleşmesi böylesi sofralardan ve zihniyetlerden geçecektir.
TERÖRE KARŞI STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ İLE TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK
Son günlerde Türkiyenin huzurunu, gelişmesini, büyümesini ve mutluluğunu hazmedemeyenlerin krizden dem vurmaya çalıştıklarını ifade eden Tanrıverdi;
Özellikle Kuvvet komutanlarımızın emeklilik nedeniyle istifalarını da istismar etmeye kalktılar ve krizi pompalamaya çalıştılar. Havada uçuşan kriz sözcüklerine rağmen Türkiyede hiçbir şeyin olumsuz yönde etkilenmediğini gördük. Türkiyede artık her şey ayaklarının üstüne sağlıklı ve sağlam bir şekilde basmaktadır. Türkiye demokratikleşmiş, sivilleşmiş ve artık normalleşmiş bir ülkedir. Bunda sonra kim ufak tefek olaylardan dolayı kriz beklentisi içinde olursa yanılır. Artık eski dönemlerde olduğu gibi nemden huylanmayacağız. Nemi kurutmanın yolları neyse bunları arayacağız. Daha ileri demokrasi, daha ileri temel hak ve özgürlükler, ekonomik ve sosyal yönden daha ileri bir Türkiye, inşallah bu dönemde daha sağlıklı bir şekilde ortaya konmuş olacaktır. Bunu yan yana durarak birlikte başaracağız. Birlikte yönetişim anlayışı çerçevesinde hareket edeceğiz.  Ben yaptım oldu anlayışı ile hareket etmeyeceğiz. Baskıcı bir anlayışla kesinlikle ülke yönetmeyeceğiz. Milletimiz ne istiyorsa onu gerçekleştireceğiz. Artık milletin yönetimde söz sahibi olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
Terör saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı dileyen ve hükümetin bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi; Özellikle terörü önlemek için hükümetimiz strateji değişikliğine gitmektedir. Bu yeni tedbirlerle terörün kökü kazımış olacaktır. Bu ülkede kardeşçe yaşamanın bu ülke için gerçekleşmiş olduğunu göreceğiz. Şiddetten faydalanarak veya şiddetten sonuç almaya çalışanlar yanılmaktadır. Şiddetle, terörle sonuç almaya kalkarsanız, bunu başaramazsınız.
YENİ ANAYASADA DEĞİŞTİRİLEMEZ DEĞERLERİMİZİ KESİNLİKLE DİKKATE ALACAĞIZ
Tanrıverdi, AK Parti hükümetlerinin insan odaklı çalışma yürüttüğünü, 61inci hükümetin de bu anlayışı sürdürdüğünü dile getirerek, geçen dönemlerde yapılan hizmetlerden daha fazlasını bu dönemde gerçekleştireceklerini bildirdi.
AK Partinin, Türkiyenin 2023 hedefini ortaya koyduğunu ve daha ileri, müreffeh, gelişmiş bir Türkiyede yaşamanın onurunu duyacaklarını ifade eden Tanrıverdi, Türk vatandaşı olmanın haklı onurunu yaşayacağız. 2023te artık Türkiye, bölgesinde değil, aynı zamanda dünyada lider ülkeler arasında yerini alacaktır. Bunları gerçekleştirmek değişim ve dönüşümle mümkündür. Değişen dönüşen Türkiyede artık insanımız Türkiyede medeni hizmetlere kavuşmuş olacaktır diye konuştu.
Partisinin yeni anayasa hedefini de dile getiren Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu anayasa değişikliği ne yapmak istediğimizi anlamayan siyasi parti temsilcileri olabilir. Ancak milletimiz bunu çok yakından anlamıştır. Özellikle 12 Eylül tarihinde ortaya koymuştur. Demokrat ve özgürlükçü anayasayı çıkartmak boynumuzun borcudur. Anayasa değişikliği yapılırken değiştirilemez değerlerimiz elbette dikkate alınacaktır. TBMM 1 Ekimde açılacak. Sivil, özgürlükçü bir anayasanın yapımı gündemimize gelecek. Bu anayasayla Türkiyenin daha ileri demokrasiye, insanımızın temel hak ve özgürlüklerine sahip olmasını hedefliyoruz. dedi.
Tanrıverdi, Türkiye Cumhuriyetinin resmi dilinin Türkçe olduğunu ve bunun kesinlikle değiştirilemeyeceğini de vurgulayarak, Tek devlet, Tek Millet, Tek Bayrak. Bunları her platformda ifade ediyoruz. Bayrağımızı değiştirmeyi teklif etmek bile mümkün değildir. Türk Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Hilal bağımsızlığımızın sembolüdür. Yıldız şehitlerimizin sembolüdür. Dolayısıyla Bayrağı değiştirmeye kimse yeltenmemeli, eğer yeltenirse karşısında milletimizi bulur, TBMMde de karşısında bizi bulur diye konuştu.
DAVETE İCABET EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise iftar sonrasında yaptığı konuşmasında; "Bugün bu davete icabet eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısına yoğun programına rağmen programımıza katıldığı için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bolluk, bereket,  mağfiret, bütün iyilik duygularımızın kabardığı, günahlarımızın bağışlanmasını umduğumuz mübarek bir aydayız. İnşallah Ramazan ayı Somamıza ve tüm ülkemize hayırlar getirir. Sağlık içersinde bayrama da hep birlikte ulaşmak dileğiyle katılımlarınızdan ötürü herkese teşekkür ediyorum" dedi.