Anasayfa HaberlerBelediye'den, Altıntaş ilköğretim okulu öğrencilerine çevre eğitimi

Belediye'den, Altıntaş ilköğretim okulu öğrencilerine çevre eğitimi

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Çevre Bilinci, Atık Bertarafı ve Geri Kazanım Paneli, İlçemiz Altıntaş İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çevrenin korunması, atıkların konteynırlara atılması, evdeki atıkların ise türlerine göre ayrı poşetlerde tutularak görevlilere teslim edilmesi ve bu maddelerin yeniden değerlendirilmesi noktasında bireylere eğitim vermek amacı ile düzenlenen eğitimde;

Çevre kirliliğinin engellenmesi için eğitimin çok önemli olduğunun bilincindeyiz.Ambalaj atıklarının cinslerine göre ayrıştırılması hakkında bilgi verilerek, ayrıştırılması istenen çöplerin atılacağı kutu ve konteynırlar tanıtıldı. Çevre konusunda öğrencilere slayt gösterisi eşliğinde sunum yapıldı. Aslında, insanoğlunun artan gereksinimlerini karşılayabilmesi için doğal kaynakları çok hızlı tüketerek doğayı sömürmesi kaçınılmaz bir olgudur. Acaba nereye kadar?! İnsan verdiği zararı telafi edebilmelidir; masa, sandalye yapmak için kestiği ağaçları, küçücük bir fidan olarak yeniden hayata döndürebilmelidir ki karşılıklı bir denge oluşabilsin.
Çevre bilinci büyük bir önem arz ediyor ve bu konuda bilinçlenmemiz gerekiyor. Atıklarımızı ayrı poşetlerde muhafaza ederek doğayı koruyabiliriz. Doğanın ikinci güneşi sevgidir ve o sevgiyi doğadan esirgemeyelim.”

Çevre eğitimi; toplumun tüm kesimlerinde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı, kalıcı ve olumlu davranış değişikliklerinin kazandırılması ve doğal, tarihi, kültürel, sosyo-estetik değerlerin korunması, aktif olarak katılımın sağlanması ve sorunların çözümünde görev alma olarak tanımlanabilir.

Soma Belediyesi Çevre Koruma Birimi Çevre Mühendisi Yeliz PARMAKSIZ tarafından Altıntaş İlköğretim Okulu toplantı salonunda öğrencilere yönelik olarak düzenlenen eğitim kapsamında,çevre bilincinin yaygınlaştırılması,çevre koruma çalışmaları, katı atıklar ve ambalaj atıklarının ayrı toplanmasıyla ilgili bir slayt gösterimi gerçekleştirildi.

Soma Belediyesinin çevre ile ilgili olarak yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgilerin verildiği eğitim toplantısının sonunda öğrencilerden gelen sorular yanıtlanırken, bu faaliyetlerin daha önceki yıllarda yapıldığı ve devam edeceği belirtildi.