Anasayfa HaberlerBelediye Temizlik İşleri İş Başında

Belediye Temizlik İşleri İş Başında

SOMAMIZ için daha YAŞANABİLİR BİR GELECEK, İlçemiz de yaşamlarını sürdüren insanlarımıza daha TEMİZ BİR ÇEVRE, sağlama ve hedeflerimiz doğrultusunda, İlçemiz Fatih Caddesi, Atatürk caddesi gibi ana arterlerde bulunan, vatandaşlarımızın küçük hacimlerdeki çöplerini atmak üzere konulan, metal çevreli galvaniz çöp kovalarını bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde, sıcak ve deterjanla kova kısmı yıkanan çöp kovalarının bakımı yapılarak metal kısımları Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından boyanmaya başladı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Murat GERGİN’DE “Bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de özellikle büyük yerleşim birimlerinde insanların karşılaştığı en büyük çevre sorunu çöplerdir. Çöpü kaynağında azaltmazsak, bir gün çöp dağları arasında nefes alamaz hale gelebiliriz.
Gelecek kuşakların çöp dağları altında ezilmesini istemiyorsak, bilinçli tüketim yapıp az çöp çıkarmak zorundayız. Denizlerimiz, derelerimiz, yollarımız, caddelerimiz, sokaklarımız, parklarımız çöplük değildir. Çöplerin yeri çöp kutularıdır. Her yere çöp atıp çevreyi kirletenleri mutlaka uyarmamız gerekir.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin arttırılması ve çevre sağlığını korumak amacıyla bu caddelerde yaşayan halkımızın çöp toplama kovalarının korunmasını ve temiz tutulması sağlama adına, evsel atıklarını poşetli uygulama yapılan bu yerlerde temizlik araçlarının geçtiği saatlerde bırakması ilçemiz adına yaşanabilecek görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılmasına büyük katkı sağlayacağı ile Temiz bir çevre konusunda halkın eğitiminin sağlanması ve bunun sonucunda da daha sağlıklı yaşanabilir bir kent oluşturmada tüm vatandaşlarımızın kentin mobilyaları sayılan çöp toplama kovalarını temiz tutulmasını istiyoruz amacımız yaşanabilir bir ilçe ile vatandaş memnuniyetini sağlamaktır, diyerek “Daha bilinçli bir toplum olmamız dileğiyle” şeklindeki temennilerini aktardı.