Anasayfa HaberlerBelediye Harekete Geçmek İçin Rapor Bekliyor

Belediye Harekete Geçmek İçin Rapor Bekliyor

Cuma günleri Belediyeyi mesken tutan maden mağdurları aynı sorunları tekrar dile getirdi. Cuma ve Samsacı mahallesi sakinleri özel maden ocaklarından kaynaklanan sorunlarını bir kez daha Belediye ye gelerek yetkililere anlattı. Yaklaşık 15- 20 kişilik grup Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı ile Başkan Danışmanı Necati Güllü'ye yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşlar yine gece geç saatlerde top seslerinin yoğun bir şekilde duyulduğunu, bundan rahatsız olduklarını, sarsıntılarla uykudan uyandıklarını çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu, gündüz ve özellikle geceleri dışarı çıktıklarında nefes almakta güçlük çektiklerini dile getirdiler. Bayanlarda aynı dertleri dile getirerek, balkona çamaşır asamadıklarını astıklarında ise kül ve kömür tozundan simsiyah olduğunu belirttiler.

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı daha önce kontrole gelen kurumlardan rapor beklediklerini gelen raporlar doğrultusunda işlem yapacaklarını belirtti. Ayrıca Soma Belediyesinin bu konuda her zaman duyarlı olduğunu ifade etti. Kurumların inceleme heyeti tarafından hazırlanan raporlarının bu hafta içinde geleceği belirtildi.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR