Anasayfa HaberlerBelediye Başkan Yardımcısı Mesut ÖZDEMİR Maden deresi temizliğini yerinde inceledi.

Belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde Cumhuriyet Mahallesinden geçen derenin temizliği Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile Soma Azyak Uyar Madencilik şirketi personeliyle birlikte gerçekleştirildi. Önceden yağan yağmurlar sonunda dere yatağında oluşan Şılam, Maden Artıkları, kum, çakıl, toprak ve benzeri katı atıklar derenin nihai deşarj noktası olan alıcı ortam Bakırçaya kadar temizlendi. Mahalle sakinleri tarafından takdir topladı.
Belediye olarak temizlik hizmetine önem verdiklerini belirten Belediye Başkan yardımcısı Mesut ÖZDEMİR,  ”Üç Mahallemiz arasından bazı bölümlerde üstü açık olarak geçen Dere yatağına vatandaşlarımızın gelişi güzel atıklarını atmamaları konusunda uyararak, derenin başlangıcında bulunan maden işletmesinin sahalarında yüzeysel yağmur sularının dere yatağına getirdiği şılam, kil, şist, kömür artıkları, kum, toprak ve benzeri artıklardan oluşan atıklar temizlendi.”

Şehrimizin içinden geçen bu derenin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden herkesin gerekli önemleri alması ve duyarlı olması konusunda uyardı.