Anasayfa HaberlerBaşkan'dan Sobem İle İlgili Açıklama

Başkan'dan Sobem İle İlgili Açıklama

Soma Belediyesi Eğitim Merkezi
     5393 Sayılı Belediyeler Yasasının 14.Maddesinde belirtilen Belediye görev ve yetkilerine dayanılarak sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediyemiz sınırları içerisinde ikamet eden ve ilköğretim ile liseye devam eden ancak ailenin ekonomik imkanlarının yeterli olmaması, evin fiziki koşullarının ders çalışmaya uygun olmaması gibi olumsuz şartlar nedeniyle ödevlerini yapamayan, derslerine çalışamayan, lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanamayan; ücretli eğitim desteği alacak ekonomik imkanlara sahip olmayan yoksul/kimsesiz öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sunmayı ve eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak geleceğe ve sınavlara maddi imkanları yeterli öğrencilerle eşit kulvarlarda hazırlanmasına imkan sağlayacaktır.
     Göreve geldiğimden bu güne dek kentimizin imarı ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmanın yanı sıra sosyal belediyeciliğe de büyük önem vermekteyim. En büyük yatırımın insana ve eğitime olduğu bilinci ve inancı içinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ÖSS ve SBS kurslarını il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerince yapılacak protokol ile hiçbir kar amacı güdülmeyerek açmak istemekteyiz.
     İlçemizde bulunan hiçbir özel dershanenin gelirlerini azaltma, rekabet etme amacımız bulunmamaktadır. İlçemiz okullarında başarılı olan fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerin başarılarının artmasında katkı sağlamak amacıyla projemizi sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirmeyi düşünüyoruz.
     Soma Belediyesi SBS ve ÖSS kurslarında öğrencilere verilmek üzere dergi, soru bankası, konu testleri ve dönem sınavı yayınları alımları ile kurs merkezinde çalışacak idareci, öğretmen ve diğer personel hizmet alımları 4734 sayılı Kamu İhale kanununa göre yapılacak olup, bu ihale yeterlilik sahibi bütün isteklilere açıktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.