Anasayfa HaberlerAvdan İ.Ö.O Yeni Binasının açılışı yapıldı

Avdan İ.Ö.O Yeni Binasının açılışı yapıldı

Soma’ya bağlı Avdan’da Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan ve 1 milyon 300 bin liraya mal olan okulun açılışı yapıldı.

Avdan Beldesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan ve 1.300 bin liraya mal olan okulun açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ’ın yanı sıra Manisa’dan ve Soma’dan bir çok protokol mensubu katıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz’ün okul bahçesine girdiğini gören öğrenciler hep bir ağızdan 251 bin dev öğrenci marşını söylemeye başladılar. Öğrencileri alkışlayan Vali Halil İbrahim Daşöz öğrencilerle birlikte marşı okudu. Avdan İlkokulu Türkçe Öğretmeni Murat Turan tarafından yazılan Kahramanlar Diyarı adlı şiir okul öğrencilerinden Elif Bozkır tarafından okundu. Öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından Türk bayrağı öpülerek Vali Halil İbrahim Daşöz’e verildi. Vali Daşöz ise bayrağı öperek teslim aldı. Okul açılışında konuşma yapan Avdan Beldesi Başkanı Sabır Tuna ‘ Okulumuzun yaptırılmasında büyük emeği olan Başta Valimiz, Kaymakamımız, Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’ Diyerek Avdan’da yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ‘Eğitimde reform diye tabir edilen 4+4+4 uygulaması ile 12 yıl zorunlu ve kesintili eğitime geçildi. Öğrencilerin yerel ve ulusal düzeyde başarılı olmaları sağlanmış ve daha iyi eğitim alınması amaçlanmıştır. Bu çerçevede ilimizde 254 bin öğrenci ile eğitime devam etmekteyiz. Soma ilçemizde ise 72 okulda 672 derslikte 20.515 öğrenci ve 941 öğrenmen ile eğitim vermekteyiz. Yeni yapılan okulun olduğu yerde önceden tek katlı bir bina mevcuttu. Valimizin ve Kaymakamlığımızın önderliğinde 2012’nin 2. ayında başlanan bu bina 5 ay gibi bir sürede bitirildi. 12 derslikli binamızın maliyeti 1.115 bin liradır. Taşıma merkezi olarak 153 öğrenci farklı yerler ve köylerden gelmektedir. Kurumlarımız ve hayırseverlerimizden Eğitime %100 destek kampanyası ile 160 milyon destek verilmiştir. 1 yılda ise toplam 20 protokol imzalanmış, 141 derslik yapılarak 29 milyon bağışta bulunulmuştur.’dedi.

Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş ‘Bulunduğumuz yerde bulunan A blok 1976 yılında yapılmış bir binaydı. Yanında tek katlı ve 2 derslikli 82 yapımı bir bina bulunuyordu. Bunlar yıkılarak 2771 metrekarelik bir alan içine yapılan 2 katlı binamız 5 ay gibi bir sürede teslim edildi. 430 öğrencimiz eğitim görmeye başladı. 2013 yılı Soma için eğitim yılı olacak bu çerçevede Soma Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 24 derslikli İnönü mahallesine bir ortaokul, Endüstri Meslek Lisesinin 1050 metrekarelik bölümüne 5 branştan oluşan bir atölye, Özel Eğitim Uygulama Okulu, Fen Lisesi için 24 derslik ve pansiyon, Cenkyeri’ne 16 derslikli okul, 32 derslikli Kız Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi ve 24 Derslikli İmam Hatip Lisesinin ise 19 Ocak’ta ihalesi yapılacaktır.’dedi.

Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği Okulunu açmak için bir aradayız. Bu okulun açılması demek, ilim tahsili demektir, bu güzel yavrularımızın bilimle buluşması demektir. Bu okulun açılması geleceğimizin teminat altına alınması demektir. İlk emri oku olan bir dinin mensubuyuz. Bu medeniyete mensup herkes bu emir doğrultusunda hareket etmek ve kendisini yetiştirmek doğrultusundadır. Çalışmakla mükellefiz. Bugün açılışını yaptığımız ve ülkemizde farklı bir şeylerin açılması demek Türkiye’nin kendi ayakları üzerinde durduğunun bir ifadesidir. 2002 seçimlerini hatırlayın, o günkü olumsuzlukları unutmamalıyız. Bunlar ülkenin gelişmesine engel olmaktaydı. Soma’ya devlet hastanesi yapılıyor. Modern bir bina yapılacak içinde en son teknolojinin ürettiği malzemeler koyulacak. Bina yükseliyor kısa sürede hep birlikte yapacağız. Buna paralel olarak ise Soma’nın eğitim mekanlarını iyileştirdik. Soma’ya üniversitenin yapılması farz olacak. Soma için büyük düşünüyoruz. Emeği geçen ve katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabından bu okul yapılmaktadır. 2 yıl önce bir kanun çıkarıldı. Kömürden dolayı ortamının ne olduğunu biliyoruz. Bu kömürden payımızı almamız lazım diyerek bu yasa çıkarıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2 milyon 850 bin lira gönderiliyor. Ankara’dan sebebi ise Kömürden pay almaktır. ‘dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ‘Soma’da çok çalışkan yöneticiler var. Çalışkan Kaymakam, Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri var. Soma’ya her gelişimizde olumlu anlamda değişim olduğunu görüyorum. Manisa artık büyük şehir oldu. Bunların içinde en çok gelişme gösterecek ilçemiz Soma olacak. Soma’nın kaderini etkileyecek yatırımlar projeler var. Çandarlı Limanı, otoyol projesi ile bu 2 proje ile Soma’da ileride büyük bir sanayileşmenin ve Turizmde atağa geçmenin en önemli şartıdır. Elektrik santralleri gaz elde etme üniteleri de sağlık ve eğitim yatırımları, çimento fabrikaları ile herkes Soma’nın geleceğine inanıyor ve güveniyor. Üniversite bünyesinde yüksekokul açılması ve hemen ardından da Soma’nın kendine özgü üniversitesini kurması Soma’nın en önemli belirleyicilerden bir tanesi olacaktır. Dev öğrencilerimiz Sayın Valimiz bizde bir okul istiyoruz dediler. Bende kendilerini tebrik ediyorum. Somalı dev öğrencileri yürekten kutluyorum. Somalılar olarak onlarla gurur duyun. Bu okulların ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi. Okulun yapılmasında emeği geçen Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Abdulkadir Karataş, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’a plaket verildi. Kurdela kesiminin ardından okulun sınıfları gezildi.