Anasayfa HaberlerAtık Yönetimi Otomasyon Projesi

Atık Yönetimi Otomasyon Projesi

Soma Belediyesinin geliştirdiği Atık Yönetimi Otomasyon Projesi ile atık toplama araçları bundan sonra uydudan izlenecek.
            Temizlik İşleri Müdürlüğünden yönetilecek sistem ile temizlik araçları G.P.R.S bağlantılı araç kiti sayesinde uydu görüntüsüyle kontrol altında tutulacak. Projenin yeni bir uygulama olduğunu söyleyen yetkililer, bu sayede Belediyemizin sorumluluk alanı içinde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetlerinin elektronik ortamda denetlendiğini kaydetti. Kurulan sistemle iş sürecinin verimi ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi mümkün olacak.

Belediye kontrol merkezinden araçların takibi, denetimi ve raporlanması mümkün. Bu sistemde araçların hangi sokaklara ve caddelere girdiği, ne kadar zaman durakladığı, çalışma saatleri boyunca ne kadar alanın temizliğinin yapıldığı tespit edilip raporlanıyor. Çöp toplama esnasında oluşabilecek aksamalar, şikâyetler tespit edilip kısa zamanda çözüme ulaştırılabiliyor.