Anasayfa HaberlerAtık Pilleri Ayrı Toplayalım, Çevremizi Koruyalım, Hep Birlikte Kazanalım

Atık Pilleri Ayrı Toplayalım, Çevremizi Koruyalım, Hep Birlikte Kazanalım

MANİSA İLİ VE İLÇEMİZ OKULLARINDA İKİNCİ ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

“ATIK PİLLERİ AYRI TOPLAYALIM,ÇEVREMİZİ KORUYALIM,HEP BİRLİKTE KAZANALIM ! ”

5393 sayılı Belediye Kanunun 14-a maddesi, 31.08.2004 tarihli,25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan; “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” nde belirtilen yönetmelik hükümleri gereği “Çevre ve çevre sağlığının korunması bu kapsamda gerekli çalışmaların yapılmasının belediyelere yüklenmesi ve ilgili kurumlar işbirliğiyle bu hizmetlerin yerine getirilmesi kapsamında çalışmalar;TAP Derneği, Soma Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Soma Belediye Başkanlığı işbirliği devam ettirilecektir.2010-2011 Eğitim döneminde birincisi yapılan ödüllü atık pil toplama kampanyasının 2011-2012 Eğitim dönemin de tekrarı gerçekleştirilecek ve öğrenci sayısına göre en çok pil toplayan ilk üç okul ödüllendirilecektir.

1 Kasım 2011 tarihinde başlayarak 30 Nisan 2012de sona erdirilecek olan ve ikinci Kampanya hakkında katılımcı okulların yetkililerine;tarafların görev ve sorumlulukları,atık pillerin zararları ve neden toplanması gerektiği konularında görüş alış verişinde bulunmak ve kampanya kapsamında gerekli materyallerin ilgililere teslim edilmesine ilişkin,ilçemiz okullarındaki kampanya sorumluları ve Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerin katılımı ile  17.11.2011 tarihinde saat 14.00’de Soma Belediyesi Hizmet Binasında toplantı düzenlenmiştir.

İlçemizde geçen yıl icra edilen kampanyada yaklaşık 1 ton civarında atık pil toplanmış,Çevrenin korunması adına gösterilen sorumlu idareci,öğretmen,öğrenci,velilerin ve ilçe halkımızın duyarlılığı ve işbirliğiyle,İlçemizde geçen eğitim döneminde ilçemiz okullarında gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında,öğrenci sayısı/kg esasına göre en çok atık pil toplayarak dereceye giren okullar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ilçemiz protokolü tarafından ödüllendirilmişti.Ayrıca Kampanyaya katılım sağlayan tüm okullara,Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Teşekkür Belgesi verilmiştir.

İlçemizde çevrenin iyileştirilmesi, atık pillerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynaklarımızın korunması, ortak geleceğimiz çevremize gösterilen hassasiyetin herkese örnek olması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması hedeflerine büyük bir çevre sorununa küçük bir pil katkısıyla destek veren, Sağlıklı yaşamın,sağlıklı çevre ile oluşması için çalışan Çevre Gönüllülerine şimdiden teşekkür ediyor ve kutluyoruz.

Ayrıntılı Bilgi:Soma Belediye Başkanlığı- Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü
Adres: Atatürk Cd. Cengiz Topel Meydanı No:8 Kat:3   Soma MANİSA 45500
Telefon: (0 236) 613 24 16-1320 /1321             Faks (0 236) 613 24 18
e-posta: cevrekoruma@soma.bel.tr                   Elektronik Ağ: www.soma.bel.tr

ÇEVREYİ KORUMAK BİZİM ELİNİZDE,KULLANILMIŞ PİL ÇÖP DEĞİLDİR. GELECEK İÇİN GERİ GETİRİN. DOĞANIN PİLİNİ BİTİRMEYELİM.ÇEVREYİ KORUYALIM, GELECEK KUŞAKLARA DAHA TEMİZ BİR TÜRKİYE BIRAKALIM.