Anasayfa HaberlerAtık Piller Çöp Değildir !

Atık Piller Çöp Değildir !

31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01.01.2005 tarihinde yürürlüğe giren “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” kapsamında, TAP Derneği ve Belediye Başkanlığımız ile atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları konusunda imzalanan protokoller dahilinde, 2007 yılından bu yana ilçemizde  çalışmalara devam edilmektedir. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve İktisadi İşletmesi (TAP), Soma Kaymakamlığının destekleriyle, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Soma Belediyesi işbirliği ile 2010-2011 Eğitim döneminde yapılan ödüllü atık pil toplama kampanyasının, 2011-2012 yılı Eğitim döneminde de tekrarlanması planlanan 2. kampanya kapsamında gerekli olan çalışmalar devam etmekte olup projenin bir bileşeni olan eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, konuya duyarlı ilçemiz Soma Rıfat Dağdelen  Anadolu Lisesi yöneticileri ve kampanya okul sorumlusu Fizik Öğretmeni Abdil Balcı tarafından talep edilen atık piller ve zararları konulu eğitim öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla Soma Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi  konferans salonunda 17.01.2012 tarihinde  gerçekleştirildi.
               Eğitim ve bilgilendirme toplantısında öğrencilere Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol personelleri tarafından slayt eşliğinde görsel sunumla atık piller ve zararları konusu anlatılarak öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi.
             Eğitimi gerçekleştiren Belediye personeli tarafından yapılan açıklamalarda Atık yönetimi kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı ve çevre sağlığının korunması için oldukça önemli olduğu, Çevre ve insan sağlığına verdiği etkiler nedeniyle pillerin mutlaka ayrı toplanmasının ve bertarafının gerektiği konusunda uyarılarak  herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği ve çevreyi koruma,sürdürülebilir çevre bilincini kazandırma,gelecek kuşakların varisi çocuklarımızın ilerleyen yıllarda daha yaşanabilir bir çevreye kavuşmaları için bu çalışmaların yapıldığı, 1 Kasım 2011 tarihinde başlayan Kampanyanın 30 Nisan 2011 tarihinde sona ereceği, kampanya kapsamında TAP tarafından öğrenci başına düşen atık pil miktarına göre değerlendirilerek duyarlı okulların ödüllendirileceği belirtildi.

17.01.2012