Anasayfa HaberlerAteşçi Ehliyet Belgesi Kursiyerlerine Mçk Anlatıldı

Ateşçi Ehliyet Belgesi Kursiyerlerine Mçk Anlatıldı

Soma Kaymakamlığı, İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan Ateşçi Ehliyet Belgesi kurslarına devam eden yaklaşık kırk kursiyerin kurslarını başarıyla tamamlayarak, mesleklerini icra etmeden önce 14.Aralık.2010 tarihinde Soma Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden YAPICI ve Çevre Mühendisi Yeliz PARMAKSIZ tarafından  2010-2011 Kış döneminde ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolüne yönelik alınacak tedbirleri içeren 26.10.2010 tarih ve 07 sayılı Manisa Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Kararları kursiyerlere uygulamalı örneklerle,MÇK bilgilendirme kitapçığı dağıtılarak görsel sunumla anlatıldı.
        İlçemizde yakma tesislerinde görevli olacak ateşçi belgeli kursiyerlerin,Valiliğimiz Mahalli Çevre  Kurulu Kararları Gereği İlçemiz sınırları içerisinde, Kış Dönemlerinde Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolüne Yönelik Alınacak Tedbirler ile İlçemizde Hava Kirliliği Kontrol Komisyonu tarafından evsel ısınma kaynaklı hava kirliliğinin kontrolüne yönelik yapılan  (konut, toplu konut, kooperatif, site, okul, üniversite, hastane, resmi daireler, işyerleri, sosyal dinlenme tesisleri, sanayide ve benzeri yerlerde ısınma amaçlı kullanılan yakma tesisleri, yakma saatleri, ateşçi ehliyet belgesi, baca temizlik belgesi v.b.)denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Kurum yetkililerince, İlçemizde kış sezonlarında yaşanan hava kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması, çevreye karşı duyarlı olmak ve çevreyi korumak amacıyla kurumlar arası işbirliği yapılarak bu eğitimlerin sürekliliği sağlanarak yakma tesislerinde görev yapacak kursiyerlere çok faydalı olduğu belirtildi.