Anasayfa HaberlerAtatürk Caddesi Beşyol kavşağında şehrin sembolü olan Madenci heykeli yenilendi.

İki Madencinin üretim sahasındaki durumunu yansıtan anıt heykel 12. Karaelmas Kültür ve sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıldı. Törene Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Turgutalp Belde Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gülsezen,  ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi yöneticileri, Heykeltıraş Ozan Oganer ve ailesi ile daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Madenci heykeli önünde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Ergene, ilçenin sembolü olan Madenci heykelinin yenilenmesi ve daha anlamlı bir kompozisyon ortaya çıkartılmasında emeği geçenleri tebrik etti. Başkan Ergene programda heykelin yapımı konusunda fikir sahibi olan Diş hekimi Mustafa Topçu’ya söz verdi. Diş Hekimi Topçu konuşmasına böyle bir çalışmanın yapılmasında ve ilçeye kazandırılmasına katkı sağladığı için çok memnun oldum. Ben bu projeye maddi manevi destek sağlayan Kaymakam Abdülkadir Karataş’a, Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran’a, Soma Kömürleri AŞ adına Ramazan Doğru’ya, İmbat AŞ adına Gökalp Büyükyıldız’a, heykeltıraş Ozan Oganer ve eşi bahar hanıma, Resim öğretmeni Feridun Atasever’e ve Belediye personelleri Fuat Balcı ve İlknur hanıma çok teşekkür ediyorum. Soma demek Kömür demek, ekmek demek, maden işçisi demektir. Özellikle yer altı maden işçiliği dünyanın en zor işlerinden biridir. Yürekten inanıyorum ki en helal parayı kazanan meslek guruplarındandır. Onlar için ne yapılsa azdır. Ben bu projenin hayata geçirilmesinde ne kadar emeğim ve hakkım varsa, tüm bunları hayatları pahasına ekmek paralarını yer altında kazanan cefakar maden işçilerimize ithaf ediyorum”dedi. ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran Somaya kazandırılan bu yeni madenci heykelinin ilçeyi daha güzel yansıtacağını ifade etti. Eski heykelin ise Turgutalp Belediyesi tarafından yine güzel bir alanda sergileneceğini söyledi. Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş programın son konuşmasını yaptı. Maden kenti olan soma’nın her şeyin en güzeline layık olduğunu söyleyen Karataş 9 binden fazla yer altı işçisinin bulunduğu ilçede maden işçileri için güzel bir açılış yapılacağını belirti. Heykeltraş Oganer’i tebrik eden Kaymakam Karataş madenci heykelinin yapımında  emeği geçen Ozan Oganer’e, Diş Hekimi Mustafa Topçu’ya, Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye. ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran’a ve Soma Kömürleri ile İmbat AŞ’ye plaket takdim etti. Porogram Madenci heykelini saran örtünün kurdelesinin kesimi ile sona erdi. Davetliler Soma’nın yeni madencilerini coşku ile alkışladı.