Anasayfa HaberlerArsenik Arıtma Tesisimiz Yakında Hizmete Açılacaktır.

Arsenik Arıtma Tesisimiz Yakında Hizmete Açılacaktır.

Havaların kurak gitmesi nedeniyle Ege bölgesindeki jeolojik yapı gereği İçme sularımızda arsenik oranı doğal olarak yükselmiştir. Soma Belediyesi olarak bu konunun tespitinden hemen sonra hızlı bir şekilde çözüme gidecek tedbirleri aldık. Arıtma tesisi ile İlgili çalışmaları hızlandırarak ihalesini yaptık. 680 bin YTL - +KDVye ihale edilen arıtma tesisi firma tarafından 6 - 8 hafta içinde teslim edilerek hizmete sunulacak.. Uzun zamandır gündemde olan İçme sularındaki arsenik giderimi kurulacak Filtrasyon ünitesi, diğer arıtma sistemlerine göre %97ye varan oranda arı su kazanımı sağlayacaktır. Soma 13 eylül mahallesi. 300 Evler altında bulunan İçme suyu şebeke toplama deposu. Soma içme suyunun % 70ini sağlayan bu depoda   su AKM, partikül ve diğer ağır metal giderimi sağlandıktan sonra şehir şebekesine verilecektir.
Dört ayrı ünite ve birbirinden bağımsız olarak çalışan bir dizaynla inşa edilecek arıtma tesisi, herhangi bir ünitede arıza olması durumunda yedekleri   devreye girerek arıtma kesintisiz olarak sağlanacaktır.
Belediye Başkanı Hasan ERGENE arıtma tesisinin biran önce hizmete girmesi, halkımızın arsenikten arınmış temiz ve içilebilir bir suya kavuşması için, çalışmaları yakından takip etmektedir. Başkan ERGENE, 17.12.2008 Çarşamba günü Belediye meclis üyeleriyle birlikte arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak tesisin birkaç gün içinde hizmete gireceğini söyledi.