Anasayfa HaberlerArsenik Arıtma Filtrasyon İhalesi Yapıldı

Arsenik Arıtma Filtrasyon İhalesi Yapıldı

Soma Belediyesi içme suyu Arıtma Filtrasyon ünitesi mal alımı ihalesi 16.09.2008 tarihinde Saat:14:00’da sonuçlandı.

Soma yaklaşık 2 aydır gündemde olan içme sularındaki arsenik giderimi kurulacak Filtrasyon ünitesi, diğer arıtma sistemlerine göre %97’ye varan oranda arı su kazanımı sağlayacaktır. Soma 13 eylül mahallesi, 300 Evler altında bulunan içme suyu şebeke toplama deposu, Soma içme suyunun % 70’ini sağlayan bu depoda su AKM, partikül ve diğer ağır metal giderimi sağlandıktan sonra şehir şebekesine verilecektir.

Dört ayrı ünite ve birbirinden bağımsız olarak çalışan bir dizaynla inşa edilecek arıtma tesisi, herhangi bir ünitede arıza olma durumunda yedekleri  devreye girerek arıtma kesintisiz olarak sağlanacaktır. Sistem Soma Belediyesine 430m3/saat; 10.320m3/gün su üretim debi kapasitesi ham suyunu, 17.02.2005 gün ve 25730 sayılı resmi Gazete’de yayımlanan “İnsani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik” uyarınca EK-2 Tab.A ve EK-1 (b,c) hükümleri gereği “AERSENİK” Parametresi bakımından uygun hale getirilecektir.