Anasayfa HaberlerAlmanların Soma Yöresi Zeybek Oyunları Tutkusu

Almanların Soma Yöresi Zeybek Oyunları Tutkusu

Alman Halk oyunları Öğretmeni Heidi Marie Bilhmaier tarafından düzenlenen Soma yöresi Halk oyunları semineri 26-28 şubat 2011 Münich kentinde yapıldı. Soma Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Ahmet Sis tarafından verilen seminere sadece Almanlardan oluşan Halk Oyunları öğretim görevlileri katıldı. Yoğun ilgiyle katılımın olduğu seminerde Somamızın zeybek oyunları öğretildi. Edinilen bilgiye göre Somamızın dağ köylerinde oynanan kaşık oyunlarından Eşmem oyunu en fazla ilgi gören oyunlarımızdandı. Seminere katılan Alman halk oyunları sevdalıları kendilerine bu imkânı sağlayan Soma Belediye Başkanı Sayın Hasan Ergene ye teşekkürlerini ifade ederek öğrendikleri Soma zeybek oyunlarını uygun bir zamanda Sevgili Somalılara sunacaklarını ifade ettiler.