Anasayfa HaberlerAK-ÇEB entegre katı atık projesi

AK-ÇEB entegre katı atık projesi

AK-ÇEB ENTEGRE KATI ATIK PROJESİ,KATI ATIK KAREKTERİZASYONU VE METODOLOJİSİ ÇALIŞTAYI BELEDİYEMİZ DE YAPILDI

Çevre Operasyonel Programı kapsamında Katı Atık Ulusal Nihai Önceliklendirme Listesinde SOMKIRÇEB&AKÇEB Birlik Başkanlığı-Entegre Katı Atık Projesinin  de yer aldığı IPA başvuru paketleri ve ihale dokümanlarının hazırlanmasına yönelik Entegre Katı Atık Projeleri için Teknik Yardım projesinin ihale işlemleri tamamlanarak müşavir olan PM Group firması Tasarım Uzmanı/Anja SCHWETJE, Katı Atık Karakterizasyon Uzmanı/Çevre Müh./İstatistikçi Dr. Bertram ZWİSELE, Çevre Mühendisi/Sinem ERDOĞDU , Soma Belediye Başkanı Hasan ERGENE, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut ÖZDEMİR ve AKÇEB Katı Atık Yönetimi Teknik Proje Grubu’nun katılımlarıyla, 22.05.2012 tarihinde Soma Belediye Başkanlığı,Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Soma,Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinin çevre yönetimiyle sorumlu idari ve teknik personelleri ile proje müşavir firmanın uzmanlarının katılımı ile Birlik üyesi belediyelerin mevcut atık yönetim sistemleri, toplama, taşıma ve ayrıştırma yöntemleri, mevsimsel katı atık karakterizasyon çalışmaları hakkında bilgi alınarak, proje kapsamında yer alan mevcut vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonunda yapılabilmesi için çöp döküm sahalarının ziyaret edilerek yapılacak proje için bilgiler alındı.

Ayrıca, Müşavir firma teknik uzmanları tarafından katı atıkların analizi ve metodolojisi, karakterizasyonu ve istatistiki veri datalarının önemi konusunda birlik üyesi belediyelerin katı atık yönetiminden sorumlu personele bilgiler verilerek Soma ve Turgutalp Belediyelerinin katı atık döküm sahası olarak ortak kullandıkları Sarıkaya mevkiinde bulunan Çöp döküm alanı rehabilitasyon işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla saha ziyareti ve incelemeler yapılarak toplantı sona erdi.