Anasayfa Haberler8.Karaelmas Kültür ve Sanat festivali açıldı

8.Karaelmas Kültür ve Sanat festivali açıldı

8. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali açıldı. Açılışa protokol mensuplarının yanı sıra Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ve Soma halkı katıldı. Mehter Takımı eşliğinde Beşyoldan başlayan yürüyüş Hükümet konağı önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından Mehter takımı Hükümet konağı önünde kısa bir konser verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Hasan Ergene tarafından yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Ergene konuşmasında " Bu yıl 8. sini yaptığımız Karaelmas Kültür ve Sanat festivalimizi hepinizin bildiği gibi Somamızın kurtuluş günü olan 13 Eylülü de kapsayacak şekilde birleştirerek kutluyoruz. Bu bir haftalık festival sürecinde hem Somamızın düşman işgalinden kurtuluşunu anarak o günlerin unutulmamasını sağlıyoruz, hemde Somanın varoluş sebebi olan 750 milyon ton rezervli Somanın en kıymetli Linyit yataklarının üretildiği bu beldenin adını Türkiyemize ve dünyaya duyurmanın bir vesilesi haline getiriyoruz. Somada 70 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Sadece yerliler değil Türkiyemizin dört bir köşesinden ekmek parasını kazanmak üzere buraya gelerek yerleşmiş sevgili hemşerilerimiz var. Burası sadece ekmek paranızı kazandığınız yer değil çocuklarınızın dünyaya geldiği ve ömrünüz boyunca çalıştığınız kazancınızı yatırıma dönüştürdüğünüz bir kent. Bizlerde sizden aldığımız güç ile size hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. 3 yıldan beri Belediye başkanınız olarak görev yapıyor ve bundan  büyük onur duyuyorum. 3 yılda bütün Türkiyede olduğu gibi Somaya da çok önemli hizmetler düştü. Bizler bir taraftan Somanın geleceğini planlarken bir taraftanda bu şehirin ihtiyaç duyduğu hizmetleri birer birer sizlerle buluşturuyoruz. Katlı otoparkımızı bitirip açtık, yollarımız yapılıyor, alt yapı şebekemizi tamamladık. Modern ve çağdaş yeniliklerin aksamadığı modern bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Biraz önce hep beraber yürüdük Atatürk Caddemizin elektrik hatları yer altına alınıyor. Enerji ihtiyaçlarımızın kaliteli ve kesintisiz bir şekilde sunulması için TEDAŞ 2 Trilyonluk bir yatırımını Somamızda süratle sürdürüyor. İhtiyaçlar bitmez daha bir çok ihtiyacımız var.  Ama biz bunların hepsini planladık. Gücümüz nisbetinde hepsini siz değerli Somalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Yan tarafta arsada temel kazılıyor. Orada 40 yıl bu güzel şehre hizmet etmiş bir belediye binamız vardı. Ama artık çağın gereklerine uymuyordu ihttiyacımıza cevap vermiyordu. Biz burada 4000 metrekare kullanım alanına sahip yeni bir belediye binasının inşaatına başlıyoruz. Bu binanın temelini çok yakında yine sizlerle birlikte atacağız. 16 ay içinde burada modern bir belediye hizmet binası Somalıların hizmetine sunulacak. Çok yakında yine Otogar temelini atacağız. Yeri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu hizmetleri yaparken sizden güç alıyoruz. Manisa Milletvekili Sayın Bülent Arınçın ve Hüseyin Tanrıverdinin bu hizmetlerin her metrekaresinde emeği vardır. "dedi. Daha sonra Konuşma yapan Kaymakam Mehmet Öklü " Soma her zaman söylediğim gibi enerji kenti olması sebebi ile büyük bir değeri var. Geldiğimden beri söylediğim sivil halkı ile güvenlik güçleri ile el birliği ile çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilşmek için el birliği ile çalışmamız gerekli demiştim. Ve bunu yerine gitiriyoruz. Geçen yıl hesap yaptırdım. İlkokula başlayan 385 öğrenci vardı. 400 oldu. Bu her yıl yeni bir okul demektir. Her sene yeni bir okula ihtiyacımız var. Ve biz her sene Devlet vatandaş işbirliği ile yeni okullar yapmaktayız. Öğrencilerimizin geleceğini kontrol altına almaktayız. Çalışkan insanların aklı ile hareket etme zorunluluğu vardır. . Bizler Somada hep beraber tek birlik ile tek akıl ile hareket ediyoruz. Festivalimize dışarıdan katılan Azerbaycanı görünce Festivalimiz uluslar arası nitelik kazanmaya başladı diye düşündüm. İleriki yıllarda yine Uluslar arası devletlerin katılımı ile devam edeceği inanışı bizleri memnun ediyor. Kaytılan herkese teşekkür ederim" dedi. Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi "Somada bizleri çeken birşeyler var. Somalılarla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her halde Somalıların sıcaklığı sevgisi muhabbeti bizleri buraya bağlıyor. Her sene Somada bu etkinliklerine katılıyorum. Güçlerin birleştirilmesi ve organizasyonun büyüklüğü açısından belki daha güzel oldu. Somaya hareket ve bereket geliyor. yerli yabancı misafirler geliyor. Türkiye büyük bir güçle ilerliyor. Okullara sağlığa ayırılan ödenekler, yerel yönetimdeki hamleler, Somada 3-4 yıldır yapılan yenilikleri görünce Türkiyenin nasıl bir yere gittiğini görmek mümkün. Biz Somanın Enerjide de büyümesini istiyoruz. İnşaallah önümüzdeki süreçte ilçemizde daha büyük yatırımların enerjide başta olmak üzere yatırımların yapılacağını hep beraber göreceğiz. Somayı Akhisara ve Denize bağlayan yolların büyük bir hızla yapıldığını görüyoruz. İnşaallah önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Somanın her tarafı duble yollarla daha modern ve çağdaş bir şekilde dünya ile bütünleştiğini göreceğiz. Eğitimde önemli yatırımlar yapıldı. Yapılmaya devam edecek. Yeni iş alanlarının açılması önem verdiğimiz konular arasında. Yerel yönetimler olarak Somamızda önemli değişimler olacak. Bu festivalin Somaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi. Daha sonra Soma Halk oyunları gösterileri, Bursa Kılıç Kalkan ekibi, Azerbaycan Halk Dansları topluluğu kısa birer gösteri yaptılar. Festival açılışını Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Kaymakam Mehmet Öklü, Belediye Başkanı Hasan ergene birlikte yaptı. Katılanlar halk ile birlikte  standları gezdi.

Kurtuluş Gazetesi

Hafit UYAR