Anasayfa Haberler800 Metrelik Kamyon Yolu Tamamlandı

800 Metrelik Kamyon Yolu Tamamlandı

Soma’ya bağlı Cenyeri ve Avdan Beldesi arasında bulunan yolun rahatlaması için açılan 800 metrelik kamyon yolu tamamlandı. Asfaltının ise önümüzdeki sene atılacağı belirtildi.

Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Soma İlçe Garnizon Kom
utanı Jandarma Kd. Yzb. İbrahim Kılınç, Avdan ve Cenkyeri Belediye Başkanları, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Soma Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Geçtiğimiz günlerde yolun yapımını incelemeye giden Karataş ve beraberindekiler bir hafta sonra açılışında bir araya geldiler. Açılış sırasında açıklama yapan Kaymakam Abdulkadir Karataş emeği geçen başta ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran ve ekibine teşekkür etti. Karataş ‘Bu yol doğrudan doğruya Bergama Soma çevre yoluna bağlanıyor. Diğer adı ile buna maden yolu diyebiliriz. Bu yolumuzdan maden cevheri taşınacak. Soma’nın batısında yer alan ocaklarımız Soma Kömürleri, İmbat A.Ş. ve yeni firma olan Demir Export gibi 3 önemli şirket Eynez ve Kısrakdere bölgesinde maden cevheri üretimi yaparak ELİ’nin emir ve sorumluluğunda rödevans usulü ile ocak açan bu şirketlerimiz Türkiye kömürünün de %46’sını üretiyor. Bu üretilen kömürün taşınması Kamyonla bu güne kadar Eynez üzerinden 2 beldemiz Avdan ve Cenkyeri üzerinden geçmek sureti ile yapılıyordu. Taşınma sırasında hem can ve mal güvenliği ciddi anlamda tehlikeye giriyordu. Kamyoncularımız içinde büyük bir külfet teşkil ediyordu. Cenkyeri imar hudutlarında kalan bu yolun açılması ile bu sorun hallolmuştur. Taşıma işini yürüten Nakliyeciler Kooperatifimizin yönetim kurulu üyeleri Kaymakamlığımıza başvuruda bulunarak böyle bir taleplerinin olduğunu dile getirdiler. Bizde bu talep üzerine ELİ Müessese Müdürümüz ile istişare yaptık. Hakkı bey başta olmak üzere Kamu kurum ve kuruluşlarımızla bir araya geldik. Burasının harita çalışmalarını başlatmak üzere 50 bin TL’lik maddi kaynağı ise imece usulü toplandı. İmbat, Soma Kömürleri, Nakliyeciler Kooperatifi ve Nitromak tarafından müştereken karşılandı. Yolun imara uygun olarak harita çalışmaları tamamlandı. ELİ makine parkının ve mühendislerinin gayretleri ile burası açıldı. Bugün itibar ile hizmete hazır hale geldi. Yolun eksiklikleri var. Asfalt çalışması yapılması gerekiyor. Ancak Ekim ayında asfalt atılmasının kullanılabilir olmayacağını biliyoruz. Bu nedenle önümüzdeki sene asfalt atılacak. Kamyoncularımız kaza yapmadan nafakalarını temin ettikleri bir yol olmasını diliyorum. Emeği geçenlere tek tek teşekkür ediyorum. Nakliyeciler Kooperatifimiz ise en büyük maddi kaynağı sağladılar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.