Anasayfa Haberler10.Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali Coşkuyla Kutlandı

10.Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali Coşkuyla Kutlandı

Beşyol dan Mehter eşliğinde başlayan Kortej yürüyüşü ile Cengiz Topel Meydanındaki tören alanına gelindi. Tören alanında Belediye Başkanı Hasan ERGENE Festival açılış konuşması yaptı. Başkan ERGENE ; Bir yıl boyunca yoğun bir şekilde çalışan Somalı hemşehrilerimizin yılda bir kez de olsa gönüllerince eğlenmek haklarıdır diye düşünüyorum. Soma Belediyesi olarak Somalıları güzelliklerle buluşturmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, dopdolu bir festival programı hazırladık dedi. Mehter gösterileri, Halk oyunları gösterilerinin ardından protokol mensupları festival açılış kurdelasını keserek sergi ve standları ziyaret ettiler.

Salı   günüCengiz Topel Medanında Hakan Doğanay ve Murat Başaran konserine halkımız büyük ilgi gösterdi.

Çarşamba günü Cengiz Topel meydanında Manisa şehir Tiyatroları tarafından Orta Oyunu adlı tiyatro sergilendi.

Cumartesi  günü Nazım Yavuz stadyumunda  yapılan ve halkımızın büyük ilgi gösterdiği konserle Hakan Doğanay, Lara ve Kutsi Somalılarla buluştu.

Halkımızın gönlünce eğlendiği dopdolu bir festivali daha geride bıraktık....