Anasayfa Haberler Hava kirliliği ölçüm cihazı kuruldu

Hava kirliliği ölçüm cihazı kuruldu

Hava kirliliği ölçüm cihazı Soma’ya yerleşti. Soma’da uzun zamandır çalışması yapılan Hava kirliliğini tespit etmek için geçici gelen hava kalitesi ölçüm cihazı bundan sorma sabit olarak Soma’da kalacak.

SEAŞ Sosyal Sitesi içinde hava ...
kalitesini sabit ölçüm istasyonu kurularak bundan sonra hava kirliliği sabit olarak ölçülecek. Vatandaşlarımızda hava kirliliğini www.havaizleme.gov.tr adresine girerek görebilecekler. Manisa Çevre ve şehircilik il müdürlüğünden gelen ekipler tarafından kurulan istasyonda kükürdioksit, partikül madde ve toz, azot oksiteler, ozon gibi hava kirleticisi parametreler ölçülüp bunların değerleri takip edilebilecek. Ölçüm istasyonu kurulumunda kısa bir konuşma yapan Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş ‘Soma’da en çok gündeme gelen konulardan bir tanesi hava kirliliğinin çok olması. Türkiye elektriğinin %4’ünü üreteceksiniz, kömür havzalarından ortaya çıkan gazların solunması demektir. Bu anlamda hava kirliliği konusunda birkaç dez avantajımız var. Ülkemize bu kadar destek sağlayan bir ilçe olmamıza rağmen, bunun yanında halkımızın da bir taraftan sağlığının korunması büyük önem arz ediyor. Halkımızın sağlığını çok önemsiyoruz. Havayı kirleten konularda önlem alınması için büyük çalışma içerisindeyiz. Evsel ısınmadan kaynaklanan kirliliğin önüne geçme adına santralden elde edilen atık ısının değerlendirilmesi adına projeler uygulanma aşamasında. Bu sene buhardan elde edilen ısı ile 8 bin konutun ısınacağını biliyoruz. Soma’ya en yakın yerde bulunan Uyar madenciliğe ait ocakların da gaz çıkışları denetimleri de yapılacak. Özellikle açık alana bıraktıkları yanan kömürlerin müdahalesi yapılacak. Çevre ve şehircilik Bakanlığımızın il müdürlüğü bu yönde denetimlerini sıklaştırdı. Bu kadar geniş olumsuzluklara rağmen bu ünite bize neler yapılması gerektiği konusunda bizleri yönlendirecek. Kirlilik ortaya çıktığında bir neden arıyoruz. Buradaki veriler bu kaynağı da bizlere açıkça gösterecek.’ dedi. Ölçüm istasyonunda konu ile ilgili bilgiler verildi.